Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

ἆθλος

Γράψτε προτάσεις ή κείμενο για τη λέξη ἆθλος

4 σχόλια:

  1. Σήμερα το σχόλειό μας μας πήγε στο καυκατζόγλειο για να πάρουμε μια ιδέα για τον αθλητισμό. Έπειτα συναντήσαμε έναν φίλαθλο, ο οποίος μας αφηγήθηκε πως κάποτε στο καυκατζόγλειο έγινε ένα πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και πως το στάδιο είχε γεμίσει με αθλητίατρους, με αθλητικογράφους, με φίλαθλους και βέβαια με πρωταθλητές. Μετά όταν ήρθε η ώρα για το τέλος του παιχνιδιού ο φίλαθλος μας είπε πως όλοι οι αθλήτες ήταν αθλοθέτηδες απονεμούσαν πολύ για το βραβείο. Τελικά καμία ομάδα δεν νίκησε και έτσι οι δύο ομάδες θα έπρεπε να μοιραστούν το έπαθλο.

    Σάμουελ Τότσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η χρήση των λέξεων αθλητίατρους, αθλητικογράφους, πρωταθλητές, αθλοθέτες (αθλοθέτηδες) είναι λανθασμένη.
    Παπαθανασίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο τρέξιμο, στους Ολυμπιακούς αγώνες το άθλον τότε ήταν ένα κλαδί άγριας ελιάς. Στην αρχαιότητα υπήρχαν διάφορες αθλοπαιδιές. Ο αθλοθέτης απονέμει το βραβείο στον πρωταθλητή, δηλαδή στον αθλοφόρο. Τότε υπήρχαν πολλά αθλήματα, επίσης υπήρχε το πένταθλο και το δέκαθλο. Στα στάδια ήταν και αθλητίατροι σε περίπτωση που χτυπήσει κάποιος, επιπλέον υπήρχαν και αθλητικογράφοι.

    Εύα Φουντούκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1) Ένας [ ]πρέπει να προπονείται κάθε μέρα. (αθλητικός ,αθλητής ,αθλοφόρος )
    2) Στο [ ] υπάρχουν 5 ειδών αθλήματα. (τρισάθλιο ,δέκαθλο ,πένταθλο)
    3) Ο παγκόσμιος [ ] στο τρέξιμο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 ήταν ο Usain Bolt.(πρωταθλητής ,αθλοθέτης ,συναθλητής)
    4) [ ] ονομάζετε αυτός που απονέμει το βραβείο.(αθλοφόρος ,αθλητικός ,αθλοθέτης)
    5) Η κολύμβηση είναι ένα δύσκολο [ ].(άθλημα ,έπαθλο ,πρωτάθλημα)

    Στίβεν Χανκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή